Akut szakasz – Baji Anikóval

Akut szakasz – Baji Anikóval - Rádió Bézs
Fotó: Shutterstock

Invitáló / Beharangozó

Egy súlyos, fertőző betegség, a vele járó bizonytalanság és fekete bélyegként szolgáló megannyi stigma, több fel nem tett kérdés és a tabu, amely árnyékként borul fölénk a 80-as évek óta, amióta betört a betegség ismerete a köztudatba.

HIV és az AIDS

Szinte semmit nem tudunk róla, mégis elzárkózunk a bővebb ismeretektől.

Biztos romlott életet él, drogos, nem volt elég óvatos. Ó nem, inkább nem is akarok róla tudni….- ezek a leggyakoribb emberi reakciók, amelyekkel távol tartjuk magunktól a bővebb ismeretek lehetőségét.

A HIV (Human Immunodeficiency Virus = emberi immunhiány vírus)

Az AIDS (Acquired Immune Deficiency Syndrome = szerzett immunhiányos tünetegyüttes)

A Rádió Bézs – AKUT Szakasz LIVE mai műsorában vendégem lesz a nemrégiben megalakult a Retropajzs Egyesület a HIV-vel élőkért két tagja: Egy édesanya, aki pont olyan fiatal értelmiségi, családra vágyó nő volt, mint bárki más a világon és egy értelmiségi nagymama, aki pont úgy élt, gyermeket nevelt és családot fogott össze, mint bárki más a világon. Ők ketten lesznek a vendégeim, velük fogok őszintén beszélni a betegségről és a rájuk ható körülményekről, az útról, amit bejártak és a céljaikról, amelyeket maguk elé tűztek ki.

Tudjatok meg többet az egyesületről és a két hölgyről, akik mindent megtesznek azért, hogy segítségükkel többet tudjunk meg a betegségről és a betegséggel együtt élőkről.

Rádió Bézs

Hallgassátok meg ti is ide kattintva a Rádió Bézs 2021.10.18–án, hétfőn – 16.00-17.00 óra között elhangzott műsorát

HIV-HOTLINE

Telefon: +36-70-785-80-26

Elérhető: H, Sze, P 17-19 óra között

A vonal túloldalán Márti van, aki nagymama, és 20 éve HIV-vel él.

Lehetsz érintett, érdeklődő, frissen kiszűrt vagy hozzátartozó, szeretettel várjuk a hívásodat.

Veled vagyunk!